skinparam for deployments not working

0 votes
asked Apr 29 in Bug by chris (1,520 points)

skinparam collection {
LineThickness 10.0
}

collections col0

The line thickness skinparam is not applied (similarly to another bug which was resolved recently using the <style> syntax.

I can't use the <style> syntax as I am using other skinparam controls which are not duplicated for style.

Also, weirdly, if you do:

card card

collections collections

You get single rendering, but 

actor actor

collections collections

Switches to a sequence diagram:

1 Answer

0 votes
answered Apr 29 by The-Lu (21,320 points)

Hello C.,

Yes it seems that BorderThickness or LineThickness is not take account (only BackGroundColor and BorderColor), on skinparam:

@startuml
skinparam collections {
  BackGroundColor palegreen
  BorderColor green
  BorderThickness 5
}

collections col0
card card
@enduml

See also: 

A workaround is to migrate all on style... cheeky

@startuml
<style>
collections {
  BackGroundColor palegreen
  LineColor green
  LineThickness 5
}
</style>
collections col0
card card
@enduml

Or just mix skinparam and style...wink

@startuml
<style>
collections {
  LineThickness 5
}
</style>
skinparam collections {
  BackGroundColor palegreen
  BorderColor green
}
collections col0
card card
@enduml

Then for:

Also, weirdly, if you do:

card card
collections collections

You get single rendering, but 

actor actor
collections collections

Switches to a sequence diagram

It is normal:

  • as card is an element of deployment, with any other element that generates deployment diagram.
  • as actor and collections are both elements for sequence or for deployment, that generates the first (sequence) diagram type.wink

If that can help,
Regards,
Th.

...