Backgroundcolor transparent doesn't work for empty group [deployement]

0 votes
asked May 14 in Bug by The-Lu (2,580 points)

Hello PlantUML team,

Backgroundcolor transparent doesn't work (or work too much) for empty group, we see only the shadow:

E.g. for the empty group component A.1:

   component "A.1.KO" {
}

And a test with all deployement element:

That is only OK for package! ;-)

Regards,
Th.

commented May 14 by albert (2,820 points)

Which version of plantuml are you using.

With plantuml version 1.2020.09 it looks OK to me, at least for the given code:

@startuml
component "A.1.KO" {
}
@enduml

see also: http://www.plantuml.com/plantuml/umla/Kr1GICxFBSZFIyqhKL1or3FKy_PNKgZcgWK0

Or did I miss something. further please also publish the code of the other(wrong) examples, makes life a bit easier to reproduce.

commented May 14 by The-Lu (2,580 points)

Hello Albert,

I use the last PlantUML server site version (http://www.plantuml.com/plantuml/).
And you can click on the image above to see the code and the result on the website.

Then, here is a new minimal code:

@startuml
skinparam BackgroundColor transparent

component A #aliceblue {
   component "A.1.KO" {
}
   component A.4 {
      [A4.1]
}
}
[a]
@enduml

And with 'skinparam BackgroundColor transparent', we observe the issue (and we observe only the shadow... for the component A.1):

[Click to the image to view on the PlantUML site]

If that can help,
Regards,
Th.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Anti-spam verification:

[Antispam2 Feature: please please wait 1 or 2 minutes (this message will disappear) before pressing the button otherwise it will fail](--------)
To avoid this verification in future, please log in or register.
...